12 oct 2011

Tècniques de recerca de feina


Tots coneixem la manera de posar-nos en contacte amb l’empresa quan sabem que demana personal per treballar-hi. En aquest cas li hauríem d’enviar el currículum vitae com a resposta a l’anunci en premsa o bé a l’oferta  publicada als portals d’Internet (Infojobs, Feinaactiva, Infoempleo...).

D’altres vegades el sistema tradicional dels contactes personals (amics o familiars, coneguts, excompanys de feina...) continua funcionant. Ells ens  poden fer saber si alguna empresa o particular pot necessitar els nostres serveis.

També podem presentar autocandidatura, aquí no cal que en aquell moment l’empresa tingui alguna vacant per a cobrir. Si més endavant en té necessitat, ja tindrà el nostre currículum i ens pot incloure en el procés selectiu que obri.

Les xarxes de contactes social, conegudes com Networking han arrencat amb força. De les més conegudes hi ha Xing o Linkedin. I si ara per ara hem d’estar en un lloc, aquest lloc és la xarxa.







El Currículum Vitae:

Al currículum hi posarem les nostres dades personals, formació reglada i complementària, idiomes, experiència professional i altres dades d’interès per l’empresa com són si tenim el permís de conduir i cotxe propi, carnets i/o certificats o altres.

Els experts ens recomanen que fem el nostre currículum en un màxim de dues pàgines. Del que es tracta és que hi destaquem les dades més importants.

A l’hora de mecanitzar l’experiència professional al currículum podem trobar-nos amb el dubte de no saber com fer-ho. Posem la més actual i després la més antiga (cronològic invers) o bé ho fem a l’inrevés (cronològic directe)? Les dues maneres de fer-ho són correctes.

Tot currículum ha d’anar acompanyat d’una carta de presentació que és el mitjà amb què ens presentem a l'empresa. La carta ha de ser breu i hem d'explicar a quina oferta volem optar i per què.

Per fer tot això més il·lustratiu us poso un vídeo de la Gisela Gilges, consultora argentina de RRHH, on ens explica com fer un currículum vitae exitós.








                                                                                  

No hay comentarios:

Publicar un comentario