2 oct 2011

Buscant les competències professionals

Hem de preguntar-nos:

Tenim l'experiència que requereix l'oferta de treball? Podríem fer feines que hi estiguessin relacionades? Per tant, hem d'analitzar i veure si tenim les competències tècnico-professionals que ens demanen com a requisits d'entrada.

Podem acreditar coneixements amplis en el sector professional de l’oferta?

Tenim les competències de base? Per exemple saber llegir, escriure, saber quines són les nostres obligacions laborals, etc.

I les competències instrumentals? Sabem informàtica i idiomes?

És bàsic de conèixer les nostres competències personals: Autoconeixement, autocontrol, automotivació,... I les de competència social: Empatia, habilitats socials, etc.

Les competències professionals són les que ens dóna l’experiència laboral.

Important de tenir en compte les altres competències transversals que tinguéssim. Hem de saber quines són per poder treure d'elles el màxim de profit a l’hora de buscar feina.

A tall de comentari en relació amb el tema de les competències transversals de l’esport, a la contraportada del llibre Todos mis hermanos, del waterpolista Manel Estiarte diu el següent: “Ens mostra els valors més profunds de l’esport: administrar la victòria i la derrota, desenvolupar la generositat amb el company, defensar els indestructibles llaços d’amistat que es forgen en el vestidor, fomentar el respecte al contrari, acatar la disciplina i obediència a l’entrenador, l’esperit de lluita i l’autosuperació… Tots aquests valors que ens ensenya l’esport”.

4 comentarios:

  1. Hola Fina,tens tota la raó es necessita possar en joc totes les habilitats i competències per poder tobar feina i tenim que saber analitzar el nostre perfil professional.
    salutacions des del foro del curs
    Isabel A

    ResponderEliminar
  2. Hola Isabel, no s'ha de deixar d'estar en actiu, formar-se i saber quin és el nostre perfil professional. No es pot buscar feina "del que sigui" hem de tenir clar què és el que sabem fer i què ens interessar. Tot i que ara, no es pot triar gaire.

    Salutacions,

    Fina

    ResponderEliminar
  3. Hola Fina,
    L'article està molt ben trobat i és del tot cert que no podem buscar una feina en la qual no hi encaixem. També és molt important reciclar-se, per això mateix fem aquest curs i intentar avançar al mateix ritme que ho fan les noves tecnologies.
    Salut,
    Àngels Pozuelo.

    ResponderEliminar
  4. Hola Àngels,

    aquí estem, aprenent i posant-nos al dia amb les tecnologies que ja no són futur, són el nostre present!

    Apa, anem avançant.

    ResponderEliminar