30 sept 2011

Interessos i motivacions

Per fer una adequada valoració de nosaltres mateixos hem de tenir dues premises clares: Ser conscients dels nostres punts forts i febles i ser capaços de reflexionar i aprendre de l’experiència. És bàsic aprendre a reconèixer els nostres errors i tenir un pensament positiu. Tot això ens ajudarà a tenir una visió realista del que tenim i cap a on anem. És important, com a punt de partida, no tenir una expectativa molt alta. La conjuntura econòmica és la que és i necessitem adonar-nos des d’on partim; hem de començar a establir un full de ruta per saber cap a on anem i què hem de fer per aconseguir-ho.

És necessari de saber quin tipus de feina hi ha ara per ara en el mercat laboral i si el nostre perfil professional hi encaixa. Hem de conèixer quins són els sectors emergents, quins percentatges d’atur tenen les feines que busquem, si tenim una edat on encara ho podem tenir fàcil per trobar feina, quins tipus d’empreses hi ha a la zona on vivim, quins són els canals per buscar feina… Els orientadors laborals ens poden ajudar, però hem de tenir clar que la nostra implicació en el canvi és fonamental.

Hem de ser capaços de detectar les nostres necessitats i mancances i així podrem valorar si ens cal experiència, formació, etc. Es tractaria de detallar un camí amb tots els pros i contres amb què podem trobar-nos i la manera més eficaç de véncer els obstacles. Moltes vegades la manca de formació pot ser suplerta per altres habilitats que tinguem amagades o que a simple vista no reconeguem. Per tant, les haurem d’estudiar i haurem de veure quines en podem rescatar. Un cop sapiguem quines són aquestes habilitats les podrem ressaltar en un CV o en una entrevista de feina.

Hauríem de respondre a les preguntes: Què m’agrada fer? Què li demano com a mínim a una feina?... Les respostes seran claus per esbrinar el camí a seguir. Pot ser que busquem feina de ocupacions que haguem fet sempre o d’altres que hi tinguin una certa relació. I fins i tot podríem decidir de fer un gir al que hem fet fins ara i d’aquesta manera obrir més el ventall de possibilitats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario